Propostes de SOS carrer Enric Granados per al mandat municipal 2015-2019

Posted on Updated on

pàgina 4. 2. Bardot

Davant les eleccions a l’ajuntament de Barcelona que se celebraran el proper 24 de maig, l’entitat veïnal SOS carrer EnricGranados, adreça als grups municipals el següent document amb diverses propostes d’actuació que proposem desenvolupar durant el proper mandat municipal. Voldríem que fossin tingudes en compte tant pel que fa al contingut dels respectius programes electorals com pel que fa al disseny de les polítiques a executar en els propers quatre anys.

5 OBJECTIUS PER AL MANDAT MUNICIPAL 2015-2019:

1) Preservar el caràcter veïnal del carrer d’Enric Granados front l’increment d’oferta d’hotels, apartaments turístics i altres formes d’allotjaments temporals.

2) Protegir una oferta de comerç de proximitat orientada a la població resident.

3) Potenciar la diversitat i convivència entre usos i activitats per tal d’evitar un monocultiu econòmic basat en el lleure i el turisme.

4) Disposar d’un carrer net, ordenat i pacificat al servei dels vianants, dels veïns i les veïnes i del conjunt de la ciutat.

5) Donar projecció a la riquesa patrimonial i cultural que ofereix el carrer.

… I 1O MESURES A APLICAR

– Aprovar un Pla Especial que reguli les activitats econòmiques de publica concurrència (com bars i activitats de restauració, menjars preparats, comerç alimentari amb degustació, …), al carrer Enric Granados i zones annexes, en el seu cas.

– Acordar la suspensió de noves llicències fins la regulació i aprovació del Pla Especial.

– Limitar la concessió de permisos per a la construcció d’hotels o d’altres tipus d’allotjaments turístics, atès que el carrer Enric Granados es troba saturat i no pot acollir noves instal·lacions d’aquesta naturalesa.

– Prohibir l’ús de les àrees exteriors dels edificis hotelers (terrats i patis d’illa) pel seu caràcter molest per als veïns residents.

– Crear un servei de vigilants de la via pública [aplicant, per exemple, el model en vigor a les zones d’estacionament reservat, format per personal que no té la consideració d’agents de l’autoritat, o bé el cos recentment creat d’agents cívics] dedicat a la prevenció i denuncia de les infraccions de la normativa de terrasses i, per extensió, de les comeses al conjunt de la via pública.

– Modificació de l’ordenança municipal de terrasses de Barcelona que tingui en compte les necessitats dels veïns, sobretot en aquelles zones que suporten més pressió d’ús.

– Aprovació d’un decret ordenació singular de terrasses del carrer Enric Granados que contempli la reducció del nombre actual de terrasses, tant pel que fa a espais com taules, millorant la percepció d’amplitud del carrer així com la supressió d’obstacles que dificultin la mobilitat dels vianants.

– Eradicar comportaments incívics (activitats molestes o sorolloses, festes no autoritzades, botellots, …), incloent la potenciació de les inspeccions administratives i les actuacions de la guàrdia urbana. – Posar en marxa un programa especial de creació d’equipaments públics (llars d’infants, escoles, centres cívics, centres d’atenció a la gent gran, biblioteques, …) destinat a l’àrea central del districte de l’Eixample que acabi amb la penalització dels veïns que vivim a les zones centrals; per tal de garantir la igualtat de prestacions als ciutadans, independentment del lloc on visquin.

– Dinamitzar activitats que potenciïn l’atractiu cultural i patrimonial del carrer (galeries d’art, commemoració del centenari de la mort del compositor Enric Granados, rutes arquitectòniques, …).

Barcelona, 7 de maig de 2015

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s