Resposta de l’equip de govern: no hi haurà terrasses a l’interior d’illa d’Enric Granados 86-88 i s’impulsarà un pla d’usos

Posted on Updated on

Podeu veure la intervenció a You Tube; a partir de 2:43:50; la resposta del representant de l’equip de govern apareix a 2:49:00

link:

En el plenari del Consell de Districte de l’Eixample celebrat el 8 d’octubre de 2015, el Grup Municipal ERC-AM va presentar el següent prec a l’equip de Govern:

“Que s’informi sobre el compliment dels requisits de legalitat del projecte de macrorestaurant de l’edifici del carrer d’Enric Granados, 86-88, el seu impacte ambiental i acústic sobre veïns i veïnes de l’entorn, el dret a la tranquil·litat i al descans dels mateixos, en especial pel que fa a l’interior d’illa, i les mesures que s’adoptaran per garantir la mobilitat de les persones a l’espai púbic i la normal circulació del trànsit de vehicles.”

El conseller Jordi Oliver (ERC) va llegir a l’inici el text íntegre del prec.

Resposta de l’equip de govern (BC).

En la seva resposta Francesc Magrinyà, conseller de l’equip de govern, va anunciar el recolzament del grup Barcelona en Comú (BC) al prec presentat pel Grup Municipal d’Esquerra Republicana.

Sobre la concessió de la llicència al macorestaurant, Magrinyà va dir:

Recollim aquí la informació que ens arriba (…)”.

“Pel que ens han explicat des de gerència [del Districte], de fet, hi va haver una  negociació amb l’establiment i no es va aprovar finalment l’ús de la terrassa de l’interior d’illa. Això va quedar eliminat. Per la legislació vigent no es podia deixar de donar la llicència. Per la legislació vigent, aquests promotors tenen dret a implementar aquest establiment sempre que no tinguin terrasses a l’interior d’illa.”

“Per altra banda, tenim la voluntat treballar conjuntament amb l’associació SOS Enric Granados precisament perquè es garanteixi el compliment de les llicències i de les ordenances en el sentit que si hi ha nivells de sorolls que no són admissibles, tenim la voluntat d’intervenir perquè la legalitat es compleixi. En aquest sentit trobaran tot el nostre recolzament.”

“Farem el seguiment d’aquesta activitat però sempre complint la legalitat vigent, aquest límit ha estat: l’interior d’illa, no; però s’ha de donar l’activitat.”

“També hem de reflexionar sobre els eixos pacificats [cas del carrer d’Enric Granados]. Hem de parar aquest ús comercial que posa en qüestió l’activitat del veí. En aquest sentit ens hi trobaran.”

El representant de l’equip de govern va finalitzar la seva intervenció amb aquest anunci: “En aquest mandat estem per implementar un pla d’usos com vostès demanaven.”

Cloenda

En nom del grup d’ERC, el conseller Jordi Oliver, va agrair al govern el seguiment de l’activitat al carrer Enric Granados 86, o de qualsevol activitat similar que es pugui desenvolupar al districte, afegint que “sabem que són activitats legals però sens dubte són activitat molestes. No voldríem trobar-nos amb situacions similars com ens ha passat amb els pisos turístics: activitats legals però molestes que ens allunyen de l’objectiu de fer de l’Eixample, i també de Barcelona, el millor lloc on viure.”

Valoració final

Esperem i desitgem que l’equip de govern compleixi els compromisos adquirits davant del plenari del Consell de Districte de l’Eixample:

–  no hi haurà ús de terrassa a l’interior d’illa.

– les autoritats municipals actuaran si s’incompleix la llicència concedida o els nivells de soroll permesos.

– hi haurà un pla d’usos comercials per al carrer Enric Granados.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s