A l’ Eixample i Ciutat Vella, el 75% de les vendes d’habitatges que es van tancar l’any passat van ser a càrrec d’estrangers.

Posted on Updated on

Els estrangers disparen els preus dels pisos a l’Eixample i Ciutat Vella

La Vanguardia / Rosa Salvador  10/03/2016

La demanda de compradors estrangers va disparar les compres i els preus dels pisos de luxe a Barcelona l’any passat, segons va explicar el director general d’ Engel & Volkers a Barcelona, Joan-Galo Macià. Els estrangers van realitzar un 20% més de compres que l’any anterior, centrada la seva demanda en l’ Eixample i Ciutat Vella, i ha portat que els preus de venda a la zona superin ja la mitjana de la zona alta. Els estrangers, va explicar Macià, compren tant per viure com per inversió i busquen especialment pisos amb llicència turística, que per la moratòria de noves llicències han pujat de preu. “Busquen rendibilitzar al seu habitatge els períodes que no en gaudiran. Per les bones connexions aèries, Barcelona s’ha convertit per molts ciutadans europeus en una ciutat on tenir una segona residència”.

La força de la demanda, i la falta d’oferta d’habitatges a la venda d’aquestes característiques, van fer preveure a Macià que “els preus augmentessin un 20% aquest any”, després de la puja del 14% que ja van registrar l’any passat. En el conjunt de la ciutat, va explicar Macià, “els preus també es recuperaran amb pujades del 12%. Hi ha recorregut a l’alça, perquè encara queden lluny dels nivells de fa uns anys”. A l’ Eixample i Ciutat Vella, el 75% de les vendes que es van tancar l’any passat les van protagonitzar els estrangers.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s