Nova agressió contra els veïns residents als interiors d’illa de l’Eixample. Ara, a l’antiga seu de l’editorial Gustavo Gil (premi FAD 1961), Rosselló 87

Posted on Updated on

Els veïns residents a l’interior d’illa situat entre els carrers Calàbria, Rosselló, Viladomat i Còrsega estan sent víctimes de les molèsties i la contaminació acústica que provoca la recent instal·lació d’Amazon en aquest indret

Amazon ha passat recentment a ocupar les antigues dependències de l’editorial Gustavo Gili, amb accés a l’interior d’illa a través de carrer Rosselló 87. Es tracta d’unes instal·lacions amb un important valor patrimonial, dissenyades pels arquitectes Joaquim Gili i Francesc Bassó, del Grup R, a la dècada dels 50 del segle passat, i va que va rebre un premi FAD el 1961.

«No pot ni imaginar-se el greuge que tot això ens està comportant», denuncien els veïns

Fa pocs mesos, Amazon va decidir desenvolupar la seva activitat en aquest lloc i va habilitar un ampli magatzem situat al soterrani.

Els veïns, però, denuncien que el soroll provocat per l’activitat d’aquesta empresa a l’interior d’illa és insuportable, abastant pràcticament tots els dies de d’any, de les 7 del matí fins a la mitjanit, diumenges i dies festius inclosos.

Aires condicionats i conductes de ventilació, anades i vingudes de furgonetes de repartiment, carros i gàbies per a la càrrega i descarrega de paquets, camions frigorífics, bicicletes de transport, trànsit de treballadors amunt i avall… són alguns dels factors negatius per al descans de centenars de famílies que necessiten la tranquil·litat i el silenci que oferia abans l’interior de l’illa

Els veïns expliquen que les repetides denuncies a la Guàrdia Urbana no han donat resultat i projecten accions de protesta adreçades a l’ajuntament perquè s’impliqui en la resolució de la problemàtica causada per Amazon a l’interior d’illa.

ed-gg

Un edifici d’alt valor arquitectònic

Amb l’edifici de l’Editorial Gustavo Gili, els facultatius Gili i Bassó buscaven compatibilitzar la construcció d’un edifici de serveis a l’interior d’una illa de l’Eixample amb espais oberts i jardins per cobrir les activitats d’oficina i magatzem, descartant-ne la producció. Des del novembre del 2013 l’edifici forma part de l’inventari de la Documentation and Conservation of buildings, sitters and neighbourhoods of the Modern Movement.

Ignasi Solà- Morales va escriure que «l’edifici, tot i estar en un pati interior, té façanes, és a dir, projeccions a l’exterior de les diferents funcions interiors: entrada i vestíbul, com a façana principal, però també façana íntima domèstica al costat de direcció i lluminosa i relaxant al costat del menjador col·lectiu […] ” la dialèctica entre la concepció moderna de l’edifici que creix des d’un nucli espacial en totes direccions té aquí que confrontar-se amb la problemàtica de l’interior de l’illa Cerdà …” »

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s