Valoració a les mesures anunciades per l’ajuntament de reducció del soroll al carrer d’Enric Granados

Posted on

El regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, juntament amb el regidor del districte de l’Eixample, Pau González, a la presentació de les noves mesures per reduir el soroll nocturn.

Una primera valoració:

La primera impressió és francament positiva. Després d’anys picant pedra, el govern municipal reconeix, per primer cop, de manera clara i explícita, que el carrer d’Enric Granados és una zona saturada de terrasses i acústicament tensionada en horari nocturn. Per primera vegada, a escala municipal, els interessos veïnals prevalen sobre els lobbys econòmics.

Cal destacar el compromís de revocar les 34 llicències extraordinàries (ampliacions especials) concedides durant la pandèmia. Amb tot, al carrer es mantindran les 81 terrasses restants que disposen de la llicència ordinària.

Calen altres actuacions municipals complementàries a les ja anunciades. Les mesures fetes públiques no aconseguiran mitigar el problema del soroll. Cal sumar altres accions, com la intensificació de plans d’inspecció o una major presència de la Guàrdia Urbana per reduir comportaments incívics o actes sorollosos i per garantir el desallotjament de l’espai.

En aquest sentit, cal aprofitar que la declaració de zona acústicament tensionada en horari nocturn proporciona noves eines al districte per regular el soroll o executar les mesures que es derivin del Pla de Mesures contra la Contaminació Acústica 2022-2030.

Es troba a faltar un calendari que aporti concreció a la posada en funcionament de les mesures. Per exemple, l’avançament de l’horari de tancament de les terrasses de bars i restaurants per combatre l’excés de soroll a les nits, caldrà comunicar-ho formalment als establiments que vegin afectada la seva activitat, per tal que puguin fer al·legacions atès que es tracta d’un procés reglat. Es preveu enviar les notificacions definitives cap a finals d’agost.

L’Ajuntament ha recalcat que és una acció excepcional (per ara només s’aplicarà a Enric Granados) i que s’estendrà a molts pocs llocs, només on sigui molt necessària. Reclamem que la lluita contra la contaminació acústica s’estengui a tots els espais de la ciutat afectats, sense excepció, com són totes les zones acústicament tensionades, com les situades a Ciutat Vella (plaça de George Orwell; carrer de Joaquim Costa; carrer d’Almirall Churruca/Barceloneta, carrer de l’Allada Vermell, carrer Nou de la Rambla, …), Sant Martí-Poblenou (carrer Rogent, Rambla del Poblenou. triangle lúdic del Poblenou), Sants (plaça d’Osca, carrer Blai), o Gràcia (places Sol, Virreina i Revolució), entre d’altres.

I finalment, la lluita continua. Res s’acaba aquí. La tenacitat i la unió és l’eina dels veïns i veïnes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s