La Casa Llorens (Enric Granados 119) escenari de l’adaptació de TV “Habitaciones Cerradas/Habitacions Tancades”

Posted on Updated on

HT 1Imatge de la minisèrie "Habitaciones Cerradas"(La1) rodada en un pis del carrer Enric Granados.
La Casa Enric Llorens de Grau, situada al carrer Enric Granados, 119, ha estat un dels escenaris escollits per al rodatge de la minisèrie coproduïda per TVE, Diagonal TV i TVC, “Habitaciones Cerradas/Habitacions Tancades”, basada en la novel·la homònima de Care Santos.
Tot i que rodada majoritàriament en un casalot modernista situat a Vilafranca del Penedès, una part d’aquesta història d’intriga transcorre a la casa Llorens, que representa ser un pis situat a la Rambla de Catalunya, propietat del pintor i avi de la protagonista [Álex García (Amadeu Lax)], on hi viu actualment la seva néta [Bea Segura (Violeta Lax)] des de la seva tornada dels EEUU, i que durant un temps va ser ocupat per l’amistançada de l’avi [Laia Costa (Montserrat Espelleta)].
interior 1Algunes de les escenes permeten contemplar la planta principal d'aquest esplèndid edifici així com la porteria i la seva escala d'accés.
El repartiment de la sèrie el composen Adriana Ugarte (Teresa Brusés), Álex García (Amadeu Lax), Bea Segura (Violeta), Ramon Madaula (Modesto Lax), Jan Cornet (Octavi), Francesc Orella (Rodolf Lax), Diana Gómez (Conxa), Toni Sevilla (Soler), Laia Costa (Montserrat Espelleta), Raúl Peña (Joan Lax), Marc Cartes (Ricard Selvas), Rosa Boladeras (Rosa) i Míriam Iscla (Antònia).
Podeu accedir al visionat complert de la pel·lícula en el següent link de RTVE:

http://www.rtve.es/alacarta/videos/habitaciones-cerradas/habitaciones-cerradas-tv-movie-tve-1-parte/3344750/

La Casa Enric Llorens va ser projectada pel mestre d’obres català d’origen extremeny José Pérez Terraza (1852-1907). Va ser construïda entre el 1904 i el 1907 i va obtenir una menció honorífica en el concurs anual d’edificis artístics de l’ajuntament de Barcelona de l’any 1907. Pérez Terraza no va poder rebre el guardó ja que havia mort pocs mesos abans. La placa que acredita la concessió del premi es pot veure al costat de la porta d’accés a la finca. Les cases dels xamfrans situats a la dreta i l’esquerra de la casa Llorens són obra també de Pérez Terraza.
1280px-Casa_Enrique_Llorenç_-_de_propImatge exterior de la façana. Actualment, l'edifici es troba en venda i pràcticament buit;        únicament queden dos habitatges llogats. Possiblement es convertirà aviat en un hotel ...

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s